tisdag 12 juli 2011

En lyckad loppishelg - del 2


Efter lördagens fynd så hade jag inte så stora förhoppningar på att göra lika bra fynd under söndagens loppisrunda. Men det skulle visa sig vara fel...

Jag missade precis figuren "Pojke på sköldpadda" för 200 kr vid ett bord. Köparen, en antikhandlare, var något snabbare än mig med att meddela att han ville ha figuren. Eftersom jag hittat en likadan figur sedan tidigare på samma loppis, så kunde jag acceptera att jag missade figuren, även om det var trist. Antikhandlaren (och många andra som jag känner igen som handlare) stod kvar vid bordet och gick igenom allt annat som säljaren packade upp. Eftersom jag insåg att chansen till att hitta något var minimal så gick jag vidare på loppisen. Efter att ha gått en runda så passerade jag samma bord igen, som nu var tomt på köpare. Eftersom figuren som hon sålt är väldigt ovanlig att se på en loppis så var jag ändå tvungen att fråga ifall hon hade någon mer keramik i samma stil.

- Ja, jag upptäckte när de andra hade gått att jag glömt att packa upp en sak...

Varpå hon plockade fram ovanstående figur. Den största av två pandor som Mari Simmulson formgav 1956. Pandan är i perfekt skick och är 21 cm hög. Märkt 4224 undertill. Dessa figurer är ytterst ovanliga. Har aldrig tidigare stött på dem, varken på Tradera eller antikmarknader m m. Priset var samma som för den andra figuren - 200 kr. Ett riktigt roligt - och oväntat - fynd!!


En tur till en närliggande loppis resulterade även i två ytterligare krukor till samlingen. Fick ge 25 kr för paret. Den vänstra är omärkt. Har inte sett den modellen tidigare. Den högra är en UE Karlskrona.

Både lördagens och söndagens loppisbesök resulterade alltså i flera riktiga fynd. Vilket gillade ni bäst?!

10 kommentarer:

 1. Oj vilken tur! Vilken fin figur. Förresten den högra krukan är formgiven av Skawonius.

  SvaraRadera
 2. Jag gillar nog Mars och Festivo bäst, de är mina favoriter bland alla era fynd!

  SvaraRadera
 3. Pandan är ett drömfynd! Jag höll på att få till ett liknande, det döl upp en annons på Blocket i söndags med både den stående och den sittande pandan för totalt 200kr!! Ringde så fort jag såg den men de var såklart redan sålda... :(

  SvaraRadera
 4. Pandan är jättefin. Jag har den andra i paret.

  Tack Ulrika för infon om Skawoniuskrukan. Jag har en likadan här hemma och visste inte vem som gjort den. Nu vet jag :-)

  SvaraRadera
 5. Tack Ulrika för infon om krukan! Den har redan lämnats vidare som present till min farmor.

  Trillivippa - Vilken otur!! Hade varit ett osannolikt fynd. Bara att gratulera den som hann före.

  SvaraRadera
 6. Jag har ju den andra pandan, även jag fyndade min (för 150 kr). Jag håller nog den som favoriten bland alla fina fynden! Verkligen ovanliga och normalt sett kostar de minst 1000 kr i felfritt skick om man ens kan hitta dem :-) Otroligt kul och osannolik historia, du har samma tur som mig, folk plockar fram saker precis när man kommer eller frågar efter dem ;-)

  Den vänstra randiga krukan är en "Ideal" från Gabriel, vi har många såna olika färgkombinationer och i enfärgade gula och vita varianter. Kolla bloggen och "blomkruksskolan" så hittar du många fler!

  SvaraRadera
 7. Vilken härlig dag för dig! Det lönar sig att fråga kan man säga :-)

  SvaraRadera
 8. Grattis, vilket fynd! Apropå djur så har jag "fyndat" en uggla från Höganäs idag!

  Hälsningar,
  Kristina

  SvaraRadera
 9. Visst är det härligt med synkronicitet!
  Jag brukar fråga på loppis om dom har nåt mer som dom ska sälja.
  I såna lägen kan det komma fram föremål de tvekat om eller inte bestämt priset på.

  SvaraRadera
 10. Herr Movarp - Tack för infon om den andra krukan!

  Skaffaren - Ja, är det något man lärt sig så är det att man alltid ska fråga en gång extra. Skadar sällan...

  SvaraRadera