söndag 7 augusti 2011

Bakluckeloppis i Göteborg


Förra helgen besökte vi goda vänner som bor utanför Göteborg. På söndagen bestämde vi oss för att åka in till den bagageloppis som anordnas på Slottskogsvallen i Göteborg. Vädret var verkligen kanon, vilket innebär många säljare och trevligt utbud. Lampan ovan hittade jag hos ett äldre par, som endast ville ha 20 kr för den. Tycker att den passar riktigt bra tillsammans med teakskrivbordet, kobran och Eames-stolen som jag har sedan tidigare. Till och med så bra att den har fått ersätta "Tuben"-lampan som jag haft som skrivbordslampa innan.


Lampan är tillverkad av FEMO och är märkt "FEMO Typ 67". Har googlat lite på bilder på skrivbordslampor från denna tillverkare, men inte hittat min modell. Däremot är modellen med fjäderreglering betydligt vanligare.


Anordningen för att tända lampan är med plastdetaljer, så jag vet inte hur pass gammal lampan kan vara. Hur som helst så tycker jag att den var ett riktigt superfynd!!


Jag hittade även en ytterligare del till vår samling av "Berså"-porslin. Fick ge 50 kr för fatet, som förvisso är något slitet i dekoren, men i övrigt är i bra skick. Är inte ofta man hittar några delar överhuvudtaget på loppisar, så det var ett enkelt köpbeslut.

Sammantaget så var besöket på loppisen väldigt positivt. Vet inte ifall det berodde på vädret eller på att det är semestertider, men det som slog mig var att besökarna var betydligt mer "civiliserade" i Göteborg, jämfört med mina vanliga hemtrakter i Skåne. Trevlig atmosfär och inget slitande i saker, utan säljarna fick packa upp i lugn och ro. Helt klart en loppis som jag gärna besöker igen.

7 kommentarer:

 1. Jag var också där den dagen. Försäljarrekord och ganska lite köpare. Men jag köpte bara en stengodsvas som såg ut som en Nylund men som hade siffror i botten. - kanske ett prov. Den stod på ett bord i flera timmar tills jag köpte den för 20 kr. Idag var jag inte där pga regnet. Förra gången det regnade kom kanske 20 st säljare.

  SvaraRadera
 2. Där ser man!! Då hade vi med andra ord tur som lyckades pricka in en sådan helg.

  Synd att jag inte visste att du var där också. Hade vi ju kunnat sagt hej. Får meddela nästa gång det blir en tur till Göteborg och loppisen!

  SvaraRadera
 3. Snygg lampa.Är svag för lampor.

  SvaraRadera
 4. Det får du göra. Jag träffade en UE-samlare där som jag känner lite grann, så du hade konkurrens.

  SvaraRadera
 5. Hej! Hittade till er blogg genom det här inlägget; http://upsalaekeby.blogspot.com/2009/10/tjusig-duo-fran-mari.html . Har ett fat i den serien, ni är möjligtvis inte intresserade av det? Hojta till!

  SvaraRadera
 6. Martina - tack för erbjudandet. Beror självklart på vad du tänkt dig för fatet? Skicka ett mail till ueblogg@gmail.com...

  SvaraRadera
 7. berså hittar man verkligen aldrig på riktig loppis, tycker jag. inte jag i alla fall.. ni får lägga maten så att den täcker den slitna dekoren! haha.

  SvaraRadera