söndag 6 januari 2013

"Mars" - komplettering...


Årets första inlägg visar de kompletteringar som jag gjort av min samling av Mari Simmulsons serie "Mars". Den har kommit att bli en av de serier som jag har många föremål i och gärna vill få komplett. Ovanstående krus (märkt 4070) bytte jag till mig mot en AWAB-pall som jag hittat billigt (ursäkta den suddiga bilden). Via Tradera har jag lyckats komplettera även med den större av två vaser i en häftig modell (märkt 4148) samt ytterligare ett askfat (märkt 4221).Totalt består samlingen nu av ovanstående 11 föremål. Hade hoppats kunna komplettera samlingen med den stora golvvasen i serien, vid en auktion nyligen. Tyvärr så gick den för hela 5000 kr, vilket var långt över min budget och väldigt förvånande. Priserna på bra UE-keramik fortsätter att gå upp! Ett tecken på att UpsalaEkeby är mer populärt än någonsin är bland annat att Metropol Auktioner den 28 januari kör sin allra första tema-auktion med endast UE-keramik. Dessvärre har de än så länge endast 9 föremål i auktionen, men kommer kanske fler?!

Har ni också märkt av prisökningen på föremål som ni samlar på?

4 kommentarer:

 1. Vilken härlig serie! Jag hoppas att du lyckas hitta de återstående delarna i din samling. Både roligt och lite vemodigt att få en full serie!
  Är ju själva jakten och jagandet som är en del av charmen.
  Lycka till!

  SvaraRadera
 2. Den här serien var ny för mig, riktigt fin! Tack för dina fina ord på min blogg, jag är ofta inne på din och fascineras över dina köp, jag är bara lite dålig på att berätta det i kommentarsfältet... :)

  SvaraRadera
 3. Mars är nog en av mina absoluta favoriter av M.S. Så snygg serie!

  SvaraRadera
 4. Vilken imponernade samling.
  För mig är det en helt ny serie.
  5000 kr för en golvvas det är pengar det. Låter ju väldigt mycket. Men på auktion kan det sluta hur som helst. Håller tummarna för att du springer på en. (dock inte bokstavligt)

  SvaraRadera