onsdag 18 september 2013

Original - Mari Simmulson nr 2...


För några veckor sedan var jag med jobbet i Stockholm. Brukar försöka hinna med en snabb tur inom några antikaffärer i centrala Stockholm. Från tidigare besök har jag lärt mig att det brukar finnas fina föremål hos många av dessa. Vet inte ifall det är min dialekt (bred skånska i Stockholm) eller mitt rätt så snäva samlarområde, men hur som helst så kände en av innehavarna igen mig sen något år tidigare när jag köpte ett fat av honom. Vi pratade lite allmänt kring UE och efter ett tag frågade han ifall jag ville se ett original-fat av Simmulson som han hade undanstoppat på lagret...Fatet som är ca 41 cm i diameter (även om det ju inte är helt runt) har fortfarande kvar original-lappen från när det köptes. Själva fatet i sig är nog inte unikt i formen, men jag misstänker att dekoren eventuellt är det. Fatet har en märkning "Mari Simmulson 1954 UE" på framkanten, vilket ju tyder på att det är då det tillverkats. Standardfatet märkt 4059 tillverkades endast mellan 1952-53 enligt UE-boken, så eventuellt har detta överblivna fat använts för att skapa en unik dekor. Endast en gissning från min sida dock! Ifall någon läsare har mer information tar jag gärna emot sådan.

Det var inte ett helt lätt beslut ifall jag skulle köpa fatet eller inte. Priset avskräckte en hel del. Men till slut insåg jag att en sådan här chans sällan dyker upp igen, och att jag skulle gräma mig ifall jag inte tog den när den gavs. Dessutom passar det fint tillsammans med det andra original-fatet av Simmulson som jag nyligen köpte. Efter att väl ha köpt fatet var det dock inte helt problemfritt att transportera hem det som handbagage. Ett 41 cm stort fat, som dessutom väger sina modiga kilon, är nog inte det mest vanliga handbagaget hos SAS. Fick ha fatet i knäet hela flygturen och som tur var så höll både fatet och mina knän :)


1 kommentar:

  1. Du glömde en liten detalj :) Vad fick herrn ge för fatet i slutändan? Man får ju hoppas att Huvfudstadshandlaren inte länsade fickan helt iaf!

    SvaraRadera