torsdag 7 maj 2009

Komplettering av samlingen...


Har idag fått hem en komplettering till den Åhlen & Holm serie som jag tidigare skrivit om och visat upp. Hittade den minsta vasen på Tradera och klippte till. Eftersom det tillverkades väldigt mycket föremål för Å&H från UpsalaEkeby så finns inte fullständig förteckning över dessa i UE-boken. Ovanstående serie finns faktiskt inte alls med i boken.

Vaserna är märkta (minsta till största) 43130/536, 43130/537 och 43130/539 och är formgivna av Mari Simmulson. Jag saknar ju fortfarande en storlek i serien (vad jag känner till), nämligen 43130/538. Får fortsätta leta efter denna!!


Tänkte även passa på att slå ett slag för den s k UE-boken. Männen bakom www.upsala-ekeby.com har sammanställt en bok som listar och informerar kring merparten av all UE-keramik som tillverkats. Är verkligen ett måste för en UE-samlare, men är även intressant för den keramikintresserade. Tyvärr så är boken slutsåld hos förlaget, så enda chansen att hitta någon är via antikvariat eller Tradera etc. Brukar dock gå ganska dyrt (400-500 kr). Blev därför jätteglad när jag hittade en bok på Blocket för endast 80 kr + porto!! Ett verkligt fynd!!

1 kommentar:

  1. Hahaha..jag undrade just vem som skulle köpa den...jag såg den med, men eftersom jag redan har den så ringde jag aldrig! Jag köpte den av Grödinge Antik, dom hade några stycken kvar som dom har till försäljning i butiken! Visst fick jag ge 400 inkl porto, men den boken vill man ju ha om man samlar..!

    SvaraRadera