söndag 17 maj 2009

Rapport från helgens utflykt...

Denna helg har jag och frun varit på en liten utflykt med min 90-åriga farmor!! En riktig krutgumma!! Turen gick till Ronneby Brunn och deras stora loppmarknad. Har läst mycket om denna och hade stora förväntningar inför morgonens besök.

Så här såg det ut tidigt på morgonen - mycket folk och riktigt mycket säljare!! En av försäljarna berättade att hon hade fått vänta 1,5 timme i bilkön in till parken, för att kunna få packa upp. Trots mycket säljare så köpte jag faktiskt inget alls!! Priserna var väldigt höga och fyndchansen låg. Efter mycket letande så trodde jag mig ha hittat ett bra fynd - två stora Ekeby-krukor - för 50 kr paret. Skulle precis betala när en man bredvid mig säger högt och tydligt:

-50 kr för två Ekeby-krukor - det är alldeles för billigt!!

När kvinnan som sålde hörde detta så bestämde hon sig plötsligt för att de istället kostade 100 kr. Inte så lite irriterande....var med om i stort sett samma situation en gång till lite senare. Så efter detta så känner jag att ett återbesök på Ronneby Brunn kan vänta...


På vägen hem så var dock loppisutbudet lite bättre!! Många skyltar längs vägen med små trädgårdsloppisar. På första stoppet så hittade jag faktiskt exakt en likadan kruka som de både Ekeby-krukorna på Ronneby Brunn, och denna gång för endast 10 kr. En skön revansch!!


Nästa stopp så blev ännu mer lyckat. Dels ett fint fat, formgivet av Hjördis Oldfors 1954, märkt 386. Matchar den lilla vasen jag köpte för några veckor sen.


Utöver detta så kom jag även över en hel låda med 12 Steninge-krukor och 25-30 krukfat, både i keramik och plast, för endast 40 kr!!

Sammantaget en trevlig utflykt!!

2 kommentarer:

  1. Krukorna är kanske till salu???

    /Carina

    SvaraRadera
  2. Bara att gratulera till bra fynd. :-)

    SvaraRadera