söndag 26 juli 2009

Nya fynd från Österlen...


Har varit en ny runda på Österlen och passat på att besöka alla loppisar som finns i trakterna. Måste vara Skånes mest loppistäta område!! Började helgen med att hitta en "Kobra" i en snygg ljusblå färg, verkligen 50-tal. Eftersom plastlisten undertill var sliten så fick jag köpa den för endast 200 kr. Kändes som ett ok pris, eftersom jag visste att en ny packning för botten går att hitta via Blocket för ca 130 kr. 330 kr för en komplett "Kobra" i fint skick känns som ett fynd!!


På lördags morgonen så var jag, frun och svärfar tidigt uppe och besökte loppmarknaden vid Suckarnas gång. Har varit där tidigare och ofta blivit nöjda med våra inköp. Finns ett ganska brett utbud av varor, bl a mycket till trädgård och balkong. Vi klippte till på dels två stycken fina trebenta pallar till balkongen, som kändes som 50-tal i designen. Skall målas i tidsenlig färg på sitsen, så kommer de nog bli riktigt fina. Frun hittade även ett tjusigt set med gamla små Höganäs krukor inklusive en charmig trälåda att förvara dessa i.


På samma loppmarknad hittade jag även en liten UpsalaEkeby-vas. Tyvärr så är stämpeln väldigt svår att tyda undertill, men är ganska säker på att formgivaren är Mari Simmulson och att vasen är tillverkad för Åhlen&Holm. Fick ge 20 kr för vasen, som är i fint skick. Vasen är ca 14 cm hög.


Jag klippte även till på en stor golvvas (41 cm hög) för 20 kr. Man ser ofta dessa golvvaser på loppmarknader m m då de tillverkades i stor skala i gamla Väst-Tyskland och såldes i Sverige. Ofta så ser de inte så roliga ut, men jag fastnade för mönstret på denna. Påminner om Lillemor Mannerheims vaser. Känns som ett fynd för 20 kr, även om tillverkaren inte är speciellt eftertraktad...


Imorse så var jag en sväng på en torgloppis och hittade ytterligare en Ekeby-kruka. Denna modell kallas för "Bellakrukan". Som så många andra modeller från Ekeby så finns modellen i 5 olika storlekar. Denna är nr 3, som är 11,5 cm hög och 14,5 cm i diameter. På samma loppmarknad så hittade jag även en trevlig liten såssnipa/mjölkkanna. Ingår i "Karneval" från Rörstrand. Googlade lite och hittade uppgift om att designern är Carl-Henry Stålhane. Fick ge endast 10 kr för kruka och kanna.

Blev en hel del udda fynd vilket känns kul. Lite omväxling från fokus på endast UE-föremål. Vilket av inköpen gillade ni bäst?!

6 kommentarer:

 1. Svårt...men jag tror UE-vasen vinner :) Karneval-snipan var väldigt fin också.

  SvaraRadera
 2. Kobran var ju ett grymt fynd, billigaste jag sett hitills har varit 500 kr och då har det inte varit helt toppskick. Annars gillar jag pallarna!

  SvaraRadera
 3. Jag gillar golvvasen. Hustrun skulle ofelbart välja trälådan.
  Vi gjorde också en hel del fynd på Österlen för en dryg vecka sedan.

  SvaraRadera
 4. Kobran var ju ett bra fynd..., men jag gillade hustruns låda också! TACK för din koll kring mina krukor. Den enda märkning jag hittar under mina krukor är "10" i botten på de små och "12" i botten på de stora....

  SvaraRadera
 5. Jag måste säga att jag gillar Kobran bäst. Kan ju bero på att jag har en precis likadan ;-)

  Jätte trevlig blogg måste jag ju säga, brukar vara här och smyga. Nu har jag precis strtat en egen och tänkte höra om jag får länka til din från den?

  Mvh / Yvonne

  SvaraRadera
 6. Tack!
  Du får jätte gärna lägga upp mig som följare :)
  Nu ligger din blogg som länk på min.

  Mvh / Yvonne

  SvaraRadera