lördag 15 augusti 2009

Tema: Gula lampor


Den senaste tiden så har jag av någon anledning snubblat över gula lampor på mina loppisbesök, så jag tänkte visa dessa i denna tematråd. Har svårt att låta bli att köpa dessa lampor av någon anledning. Antar att jag är förtjust i färgen gult helt enkelt. Först ut är en golvlampa märkt "Elit" från Knud Christensens Agentur Randers.


Tillsammans med golvlampan så hittade jag även en vägghängd modell, "Elite 703". Har googlat lite och kommit fram till att lamporna är från 70-talet, men ingen övrig info kring tillverkare/designer.


Har även hittat två lite mindre vägghängda lampor. Den mindre lampan är tillverkad av "Aneta" i Växjö. Aneta Belysning AB finns fortfarande och har en 60-årig historik som lamptillverkare. Denna lampa känns som 70-tal, men är inte säker på tillverkningsåret. Den större lampan bakom är märkt "AB Belid" från Varberg. Enligt Wikipedia så har detta företag funnits sen 1975 och är idag Skandinaviens största tillverkare av hembelysning.

Några olika exempel på gula lampor, som totalt kostat 40 kr på sommarens loppisar. Vilken gillar ni bäst?!

8 kommentarer:

 1. Jag gillar golvlampan bäst, underbar!

  SvaraRadera
 2. Den vägghängda Elite! Ser ut som en bilstrålkastare.

  SvaraRadera
 3. Som ägare till en Grålle får det bli Elite 703. Känns som hemlandstoner.

  SvaraRadera
 4. Belid röstar jag på.... Stod och fingrade på en röd sådan i lördags..... Vad roligt med ett tema-inlägg!

  SvaraRadera
 5. Jag plockade själv upp en gul Elite i en container i våras. Det var en bordslampa-modell. Vad kul att se dina andra varianter! Mia

  SvaraRadera
 6. Kul att se att smaken varierar :)

  Tack för fina kommentarer!

  SvaraRadera
 7. Du vill inte sälja dina gula lampor?

  MVH
  bonniebeqt@hotmail.com

  SvaraRadera
 8. Elite lampan är dansk design från 60/70 talet gjord av knud christensen dessa finns som bordslampa med, och jag har sett dem i färger som vit,röd,grön och gul kan tänka mej att de finns även i blått med .Den är riktigt läcker i den gula färgen tycker jag.

  MVH/Andrea

  SvaraRadera