lördag 25 april 2009

5 min ifrån det stora fyndet....

Morgonens loppisrunda bjöd på några fynd, men även på viss besvikelse. Var på en loppis jag besökt tidigare och som brukar vara bra. Mycket folk dock, och mycket trängsel. Gäller att vara snabb och veta vad man vill ha. Brukar ta ca 10 min, sen är allt som är värt något sålt...


I all trängsel och hysteri så kom jag över tre stycken UpsalaEkeby vaser. Från vänster till höger är dessa;

1) 2159 "Burma" formgiven av Ingrid Atterberg 1954. Vasen är 29,5 cm hög. Upptäckte tyvärr efter inköpsrundan att där var en liten nagg vid mynningen...

2) 4595M "Rusticana" formgiven av Mari Simulson 1964.

3) Mangania - Lillemor Mannerheim, för UpsalaEkeby Gefle.

Utöver detta kom jag över en tjusig olivgrön golvlampa för 30 kr. Är märkt EWA Värnamo. Passar fint till "Arka" med dess olivgröna dyna.


Kom även över en liten "Skotte" formgiven av Stig Lindberg. Ofta så ser man denna i plast som sparbössa, men finns även små "skottar" i keramik.


Dagens besvikelse blev dock att jag på vägen hem körde förbi en villaloppis, där jag stannade. Direkt när jag kliver in i trädgården så ser jag ett helt möblemang i "Grythyttan"-stil med ett riktigt fint matbord och tre stolar. Samtidigt som jag ser detta så hör jag tyvärr också - "Jag tar det..." från en dam vid bordet. Har letat länge efter just en sådant här bord och stolar och för 3oo kr(!!) hade jag gärna köpt detta....surt, men kommer förhoppningsvis fler chanser!!

Trevlig helg!

7 kommentarer:

 1. Just när någonting så där uppenbart går förbi näsan på en blir man verkligen lite besviken! Men du kom ju över en hel del fina fynd i alla fall! Härlig den lilla skotten.

  SvaraRadera
 2. Jag gjorde en sån grej för ett par veckor sedan... Hittade en jättefin karott.., blev sådär fånigt dumsnål.. Och när jag återvände efter ett par dagar så var den GIVETVIS såld!!

  SvaraRadera
 3. Ja, man får trösta sig med att man trots allt hittat en massa annat fint. Har dessutom börjat inse att det skulle blivit rätt så jobbigt och hyra släp o fixa och dona för att få hem ett möblemang, som vi dessutom inte får plats med!! Så var nog ändå lite tur att det blev som det blev, och vi istället kunde njuta av solen :)

  SvaraRadera
 4. ja du det är samma mangania vas, det borde stå 27 undertill någonstans?
  Den är häftig och annorlunda om du fick den för 30 spänn så var det ett fint fynd! Jag kanske betalade för mycket i och för sig. Grattis hur som helst!

  SvaraRadera
 5. Tack!

  Hade varit villig att betala mycket mer än 30 kr. Har länge velat ha en fin Mangania-vas!! 200 kr känns inte dyrt det heller!!

  SvaraRadera
 6. Hej, Vilken fin stol du har på bilden, vet du vem som har designat den? Skulle bli jätteglad om du kunde mail mig i så fall.
  Mvh Elin lundgren-elin@hotmail.com

  SvaraRadera
 7. Hej!

  Svarar direkt här istället.

  Stolen har jag faktiskt skrivit om här på bloggen. Se inlägg under "Möbler". Första inlägget där ifrån januari.

  SvaraRadera