lördag 18 april 2009

Tidig loppisrunda

Har faktiskt redan hunnit med dagens loppisrunda, som började tidigt. Som tur var så var vädret strålande, så det blev en skön morgonpromenad. Kom över lite olika föremål för ca en hundring totalt, så jag är nöjd.


Blev bl a en komplettering av samlingen av "Röda Klara" som jag skrivit om tidigare.


Två stycken fina krukor - en Steninge och en Bo Fajans som jag inte sett tidigare, men som verkligen känns gammal. För 2 kr var det ett klipp!


Kom även över en UE-vas, formgiven av Mari Simmulsson 1968. Ingår i serien "Palma". Kanske inte direkt en favorit, men trevlig i alla fall.


Slutligen så hittade jag kopp och assiett i serien "Smide", från UpsalaEkeby Gefle. Hade sen tidigare ett udda kaffefat, så nu har vi två kompletta set med tekopp, fat och assiett. Roligt :)

6 kommentarer:

 1. Röda Klara brukar jag kika efter men har hittills faktiskt inte hittat nån! Vilket fyndpris för snygga krukor! Har oxå någon assiett och ett uppläggningsfat i Smide. Det är en fin serie tycker jag.

  SvaraRadera
 2. Grattis till kompletteringen! Sånt blir man alltid urlycklig av! Jättefina krukor!

  SvaraRadera
 3. Tackar!!

  Helena - ja visst är den fin!! Har ju lite olika udda koppar, men "Smide" är min favoritkopp. "Röda Klara" borde du kunna hitta - bara fortsätta att leta. Min samling ökade med en till i morse faktiskt.

  Mimi - Ja det var kul att hitta en ny kruka! Ännu roligare var det att det det var "vårstädning" i huset där jag bor och någon hade kastat en kasse full med svarta krukfat från Ekeby :). Så nu har alla krukor fått fina originalfat i keramik.

  SvaraRadera
 4. Fina krukor! Den Bo Fajans-varianten har jag inte sett tidigare, det verkar vara 1950-tal i alla fall!
  Smide är en populär serie, en rätt enkel dekor med härlig blå färg på faten. Din tekopp är i modellen EF, inte en av de jag samlar på, men från samma tidsperiod, kanske något senare. Det finns ju även kaffekoppar (i en annan modell) och matservis med ganska många olika delar. Jag vet faktiskt inte vem som skapat dekoren Smide, skulle kanske gissa på Berit Ternell, men det är en ren gissning...

  SvaraRadera
 5. Tack för informationen Herr Movarp!

  Hittade faktiskt en kaffekopp vid samma loppisbord, men då vi redan har 6 st "Bladranka" i samma modell, så kändes det lite onödigt att få en ny udda kopp :)

  Har också hört Berit Ternell som formgivare för "Smide", men har inte dokumentation för att säkert kunna fastställa det.

  SvaraRadera
 6. jag har den fina bo fajans-krukan i turkost, det är en av mina finaste!

  SvaraRadera