söndag 25 oktober 2009

Morgonens loppisrunda...

Trotsade regnet i morse och besökte en loppis i närheten, som hålls 2 ggr om året. Brukar vara mycket folk, men trodde att regn och rusk skulle avskräcka många och att chansen till ett fynd skulle vara stor. Hade dock fel, som syns nedan...


Gällde alltså att vara snabb ifall man skulle hinna hitta något intressant. Bland det första jag såg var ett fint fat ifrån Mari Simmulsons serie "Mars" (märkt 4220), som tillverkades endast 1956. Har tidigare visat andra föremål ifrån samma serie, så kändes kul att få komplettera med detta fat för endast 50 kr. Vasen till höger (4500) är även den formgiven av Mari Simmulson. Serien "Star" tillverkades mellan 1961-62. Vasen är 17,5 cm hög. Finns en skada på vasen, så denna fick jag faktiskt gratis!


Dagens andra inköp blev två udda koppar. Inga stämplar undertill, som kan hjälpa till med att identifiera tillverkaren. Gillade dock designen och för endast 5 kr/kopp så kändes det dumt att inte klippa till. Hoppas på att Porslinsbloggen eller någon annan läsare kan hjälpa mig med att identifiera kopparna! Uppdatering: "Arkad" av Helmer Ringström, Gefle. Tack Kicki!!

Trevlig helg!

3 kommentarer:

 1. Arkad av Helmer Ringström, Gefle. (http://www.svenskt-porslin.net/gefle/gef-ar.htm)

  Jag gillar vasen!

  SvaraRadera
 2. Hej!
  jag var också på där idag, men när folk började springa som det var 100 meter i OS så gav jag upp redan då. Stod förresten och höll i kopparna du köpte:) Köpte Ester Wallins rådjur (2003) på esplanaden förra helgen för 150 kr, lugnare där och mer passande för mig!
  Hoppas du haft en fin helg
  Siri

  SvaraRadera
 3. Kicki - Tack för hjälpen!! Hade på känn att det skulle kunna vara Gefle som låg bakom kopparna!

  Siri - Nä, jag är inte heller så förtjust i upplägget kring den loppisen. Men man får helt enkelt inse att sådana är spelets regler. Trodde inte att Esplanaden fortfarande var igång?!

  SvaraRadera