söndag 18 oktober 2009

Sydsvenskans prylmarknad - del 2


Gårdagens stora fynd från Sydsvenskans marknad blev verkligen ovanstående vas ur Anna-Lisa Thomsons serie "Paprika". Som jag nämnde i föregående inlägg så var det verkligen FULLT med folk, så jag insåg ganska snabbt att fynden skulle försvinna snabbt. Chansade på en av gångarna med bord, när jag kom in, och efter bara 10-20 meter så hittade jag ovanstående vas på ett av borden. Jag frågade försäljaren vad han hade tänkt sig för vasen och blev verkligen förvånad över svaret.

- Ge mig 250 kr...

Vasen är i perfekt skick, så var inte mycket att tveka kring. Ett givet fynd!!

Vasen är märkt "1020" och är hela 39 cm hög. Precis som övriga föremål i Paprika-serien så tillverkades vasen i hela 14 år mellan 1948-62. Har två golvvaser i serien sen tidigare och senaste tillskottet tycker jag passar bra tillsammans med dessa. Förutom de två modellerna till höger så finns där flera andra modeller på Paprika-vaserna, som jag gärna skulle vilja ha. Är dock väldigt svårt att hitta någon av de övriga modellerna...

Fanns ganska mycket UE-keramik på marknaden, men mycket var antingen naggat eller såldes till överpriser. Jag fastnade dock för ytterligare ett föremål. Ett fat ifrån Mari Simmulsons serie "Samba", som tillverkades 1953-56. Fatet är märkt 4114 och är ca 24,5 cm långt. Fick ge endast 70 kr för fatet, vilket kändes som ett bra pris. Har inte tidigare sett något ur denna serie. Däremot så stöter man ibland på "Salix" som är en annan dekor som finns på samma föremål som "Samba".

Sammantaget ett verkligt lyckat besök på marknaden, som jag gärna besöker igen!! Hur har er loppis-helg varit?!

3 kommentarer:

 1. Ja, det var 2 riktiga fynd tycker jag, Paprika är ju inte direkt ovanliga, men priserna är desvärre alltid höga...skulle gärna haft en sån stor golvvas, 50 cms, men inte blir dom billiga direkt...den vasen du hittade är nog den modell jag gillar bäst, sen var den ju rejäl 39 cm!

  Salix var riktigt fin och 70 kr var ett riktigt bra pris!

  SvaraRadera
 2. Det blev en riktigt snygg trio med vaser! Och fint fat.... Loppishelgen här har varit trevlig... Det är ju mitt lördagsnöje. Även om man inte alltid hittar så mycket så är det roligt att åka runt och kika på gamla ting!

  SvaraRadera
 3. Grattis!
  Visst är det härligt när jaktinstinkten vaknar......

  SvaraRadera