lördag 17 oktober 2009

Sydsvenskans prylmarknad - del 1


Hösten erbjuder tyvärr inte så många loppischanser, i allafall inte i mina trakter, så har därför länge sett fram emot Sydsvenskans prylmarknad, som hölls idag. Har besökt marknaden tidigare, men då var jag inte speciellt nöjd med mitt besök.

Hade därför inte så höga förväntningar inför besöket, utan var mest nöjd över att äntligen kunna få komma iväg på en ordentlig loppis igen. Marknaden öppnade inte förrän kl 11, så för en gångs skull hann man dessutom sova ut ordenligt innan det var dags att ge sig iväg.


Som syns på bilden ovan så var det VÄLDIGT mycket folk. Bilden är tagen ca 30 min efter öppning och när jag gick då så kom det fortfarande massor av folk. Gällde alltså att snabbt hinna bestämma sig ifall man skulle få några fynd eller köp överhuvudtaget.

Jag stod länge och tittade på ovanstående "Bumling" och hade egentligen, efter noga övervägande med frun, bestämt mig för att inte köpa lampan. Men säljaren var påstridig och tyckte att han kunde se på mig att jag ville köpa den! Var en trevlig man, som dessutom var vänlig nog att gå ner i pris, så att jag kunde få den för 500 kr. Tyckte det var lite dyrt, men eftersom lampan var lagom storlek (ca 45 cm) och dessutom hel, inklusive raster, så fick jag klippa till!

Vet inte ifall det var ett vidare bra köp, men hade svårt att säga nej när säljaren var så trevlig!! Vad tycker ni - hade ni klippt till?!

Besöket bjöd även på lite ytterligare inköp, som kommer i del 2...

5 kommentarer:

 1. Hejsan svejsan!
  Helt klart ett fynd!
  Jag är själv uppvuxen med en likadan kökslampa (och Marimekko överallt) så det är inte så attraktivt för mej.
  Väntar på fortsättningen....
  Ha en trevlig helg önskar fru Ekeby.

  SvaraRadera
 2. Känns det bra, så var det ett bra köp.

  SvaraRadera
 3. Visst är det ett fynd! De jag har sett har iaf legat en bit över det priset. Har öppnat en second hand på Baltzargatan i Malmö i veckan och det verkar vara Modernize som flyttat dit! Så att du vet om du har vägarna förbi.

  SvaraRadera
 4. Börjar också betrakta det som ett fynd :)

  Fröken Fynd - tack för tipset!! Killen från Modernize var faktiskt och sålde idag på Sydsvenskans Prylmarkad, men fick inte frågat var hans nya affär låg. Skall kolla in i veckan, eftersom det ligger nära jobbet!!

  SvaraRadera
 5. Klart ett fynd!
  Här gick en gul på en loppis för ett tag sedan för 2500kr!
  Så känn dig nöjd ;-)

  SvaraRadera