söndag 8 november 2009

Ingrid Atterberg - Korta serie 1956


Veckans Atterberg-tema avslutas med den s k "Korta serie" som hon formgav 1956. Har tidigare visat mitt fynd från i somras. Sen dess så har jag försökt hitta fler vaser/fat ifrån denna, i min mening, otroligt läckra serie. Missade tyvärr ett riktigt fynd på Blocket för några veckor sen, men gav inte hoppet om att få komplettera serien för det.


Tack vare Leta Retro bloggens tips om en auktion i mina trakter så lyckades jag komma över ovanstående komplettering av samlingen. Vasen är märkt A12 och är 24 x 7 cm. Atterbergs korta serier är tillverkade i 50 eller 100 numrerade exemplar och gjordes endast 1956. Denna vas är, som visas på bilden, nummer 22 av 100.

Fick betala lite mer för denna vas, än för den första, men som jag konstaterat tidigare så är alla vaser snyggast i par eller flera, så var inte mycket att tveka kring. Tyvärr så innebär det faktum att man hittat två bara att man vill hitta en tredje....

Dock ett ganska angenämt problem!

2 kommentarer:

  1. Jaa, ännu en häftig serie. Vilken tur att du hittade en till. Förstår ditt angenäma dilema, man vill ha minst två i en serie, helst flera..

    SvaraRadera