lördag 31 juli 2010

"Grafika" - Ingrid Atterberg


Har mer och mer börjat få upp ögonen för Ingrid Atterbergs många fantastiska serier. Finns mycket kul att samla, som jag inte har sedan tidigare. När möjligheten att köpa ovanstående vas (2083) dök upp klippte jag därför till.

Serien "Grafika" räknas av många som en av Atterbergs finaste serier. Den formgavs 1951 och tillverkades t o m 1954. Enligt en artikel i Antik&Auktion tog Ingrid Atterberg själv serien ur produktion när dekormålarna började avlönas på ackord och då slarvade vid målningen av just denna serie. Själva serien skapade Ingrid som en motreaktion på försäljningsavdelningens önskemål om mer blomsterdekorerat prydnadsgods. En bestämd konstnär utan tvekan!

5 kommentarer:

 1. Vi håller med dig. Jättefin! Grattis till inköpet. Av ren nyfikenhet....vad får man betala för en sådan här??

  SvaraRadera
 2. Jag fick ge 400 kr, men går nog att komma undan något billigare om man har lite tur. Är som vanligt en fråga om tillgång och efterfrågan :)

  SvaraRadera
 3. Mycket fin vas. Jag kan inte påminna mej att jag sett någon sådan tidigare.

  SvaraRadera
 4. Vilken underbar vas..grattis till ett fint köp. Håller med dig om att Atterberg e väl värd o kika lite noggrannare på.. Jag hittade själv två ytterfoder i helgen..varav åtminstone den ena e av henne..

  SvaraRadera