söndag 18 juli 2010

Rapport från Degeberga antikmarknad (Del 1 av 2)


I lördags besökte jag den årligen återkommande antikmarknaden i Degeberga, Skåne. Var även där föregående år, men då först på söndagsmorgonen. Detta året hade jag inte möjlighet att åka upp på söndagen, utan chansade på lördagskvällen, vilket visade sig vara ett smart drag. Mer om detta i nästa inlägg...


Eftersom vi inte är bortskämda med så många bra antikmarknader nere i södra Sverige hade jag nästan hunnit glömma hur kul det är att kunna gå från bord till bord och hitta massor utav UE-keramik. Vid de vanliga loppisar jag annars besöker är man verkligen inte bortskämd med det.


När vi kom upp på kvällen hade många handlare hunnit packa upp, även om det fortfarande fanns en del tomma bås, där handlarna ännu inte hunnit anlända.


Denna vas väckte verkligen ett habegär. En av Ingrid Atterbergs numrerade s k "korta serier", som jag visat tidigare. Denna vas är i en annan av de tre olika dekorer som vaserna förekommer i, men väldigt tjusig ändå. Vasen hade lite skador, men framförallt avgjorde priset -2000 kr. Den fick stå kvar...

5 kommentarer:

 1. Då missade du mitt bord, vi kom upp på söndagen...

  SvaraRadera
 2. Herr Movarp - rapport kommer...

  Precis-en-sån: Jo, jag letade efter dig, men såg inte till ditt bord, så drog den slutsatsen också!! Trist, men å andra sidan ser jag ju din butik nästan varje dag på väg hem från jobbet :)

  SvaraRadera
 3. Jag passerade Degerberga försent på söndagen, tanken var att komma i tid men resan tog för långt tid från Stockholm, vilket jag tyckte var synd nu när jag ser allt ditt fina.

  SvaraRadera