söndag 13 september 2009

En "Mademoiselle" från Esplanaden...


Lovade ju att jag skulle visa gårdagens inköp från Esplanaden i Lund. Eftersom vi själva hade fullt upp med att packa upp och sälja våra egna prylar så hade jag inte någon större förhoppning om att hinna fynda något själv. Efter någon timme så gick jag ändå en runda, mest för att se vad som fanns. Bara några bord ifrån vårt eget så hittade jag nedanstående tre Ekeby-krukor. Samma serie som jag hittat krukor ifrån tidigare, troligen formgivna av Anna-Lisa Thomson. Fick ge 100 kr för alla tre, vilket inte kändes för dyrt.


Efter detta hastiga inköp så hann jag gå hela allén utan att hitta något som jag fastnade för. Vände tillbaka mot vårt eget bord och bara några meter innan detta så hittade jag stolen ovan. Kände genast igen den från Fröken Fynds inlägg om en likadan stol. Frågade tjejen som sålde vad hon hade tänkt sig för stolen.

- Ge mig 20 kr!!

Vilket jag såklart gjorde, väldigt nöjd med dagens stora fynd! Kollade under stolen när jag kom tillbaka till mitt eget bord, och etiketten satt till och med kvar. "Mademoiselle" tillverkades vid Edsby-verken under 60-talet och formgavs 1956 av den finske möbelformgivaren Ilmari Tapiovaara. Ifall ni vill läsa mer om Tapiovaara, rekommenderas denna sida.

Sammantaget sett så blev gårdagens besök på Esplanaden väldigt lyckat. Fick sålt en massa prylar som mest tog upp plats och gjorde dessutom sommarens stora möbelfynd!! Hur har er loppishelg varit?

6 kommentarer:

 1. 20 spänn var verkligen ett fynd! Det kan du leva länge på :)

  SvaraRadera
 2. Grattis till ett otroligt stolfynd!!!!
  När du blir less på den kan du ju alltid skicka den till mig ;-)

  SvaraRadera
 3. Herreminje! 20 spänn är så billigt att det är inte sant. Grattis till ett otroligt fynd! :o)

  SvaraRadera
 4. Tack så mycket för alla fina kommentarer!!

  Behövs några riktiga "sommar-fynd" att glädjas åt under vinterhalvåret och detta kvalar definitivt in där :)

  SvaraRadera
 5. Åh. Åh. Åh! Jag var ju där!(trauma)

  Och köpte av dig insåg jag senare
  (se min blogg)!

  SvaraRadera