onsdag 30 september 2009

Tre fynd från helgen...


Var en runda på sommarens/höstens sista torgloppis i söndags och gjorde några små fynd, som jag tänkte visa här. Första köpet blev en stor (37 cm hög) Kastrup-Holmegaard vas, formgiven 1962 av Otto Brauer, i en fin bärnstensliknande färg (amber). Har länge gillat vaserna från Holmegaard och tvekade inte att klippa till när försäljaren endast ville ha 40 kr för vasen!


Nästa köp blev en "Pia", formgiven av Dorothy Clough 1968 (8086D). Hon saknar sin make "Paul", som ingår i samma serie. Har tidigare stött på dessa figurer, men då tvekat p g a priset. Fick ovanstående figur för endast 50 kr, vilket kändes som ett fynd! Tittade länge och väl efter eventuella nagg innan jag klippte till. Trots det så hittade jag givetvis ett litet nagg när jag väl kom hem...

Sista köpet blev en fin vas formgiven av Anna-Lisa Thomson 1947 och stämplad 421. Gillar verkligen denna form, som även finns i lite större format. Fick ge endast 40 kr för vasen, vilket kändes som ett bra pris.

Kändes som ett bra slut på sommarens loppissäsong - nu väntar Tradera och inomhusmarknader...inte fullt lika kul. Eller vad tycker ni?!

3 kommentarer:

 1. Härliga fynd. Gillar speciellt Pia och den urfina gröna vasen. Blev allt lite avundsjuk där.. Tradera inte lika kul, håller med där. Fast man kan ju göra en del fynd där också. Inneloppisarna är ändå ganska mysiga tycker jag..

  SvaraRadera
 2. Vad fin Pia var! Men visst är det underligt att en del nagg eller sprickor inte visar sig förrän man kommer hem? Som om de gjorde allt för att få komma hem till en ny ägar och slippa stå kvar där ratade på loppisbordet.
  Och ja, inomhusmarknader är inte alls samma sak som loppis med skylt i vägknaten. Längtar redan till maj...

  SvaraRadera
 3. Visst längtar man till våren!!

  Gäller dock att njuta av varje årstid och det som är bra med den!! Man får hålla till godo med innemarknader och istället njuta av mer ledig tid, nu när "loppissäsongen" är över :)

  SvaraRadera