onsdag 28 december 2011

Årets fem i topp


Som svar på Form55:s uppmaning om att lista 2011 års 5 bästa fynd, så kommer här min lista. Vanan trogen går vi såklart från 5 och neråt. För den som är intresserad av 2010 års lista - klicka här.

Nr 5 - "En lyckad loppishelg (del 1)


Efter att ha haft otur vid ett tidigare besök på den tidiga morgonloppisen kändes det extra roligt att kunna komplettera samlingen av Mari Simmulsons "Mars" med en stor vas. Gjorde många fynd den morgonen. Hann även med ett helt ny loppis, där det kändes som att jag var den ende som letade "retro". Stor fyndfaktor med andra ord!

Nr 4 - "2 x Grythyttan"


Efter att precis ha missat en hel grupp med Grythyttan-möbler, som jag skulle fått gratis, så var ovanstående inköp väldigt skoj! Tog inte många dagar efter första fiaskot heller! Sedan dess har jag hållit utkik efter ytterligare två för att komplettera med. Står två i samma färg hos en granne, men får se ifall han vill sälja dem eller inte!? Kanske något för 2012 års lista :)

Nr 3 - "En lyckad loppishelg (del 2)"


Nummer tre på listan hamnar här dels på grund av att det är ett av få roliga tillskott till UE-samlingen i år, men framförallt för att det var så oväntat. Efter att ha kunna konstatera att "Pojke på sköldpadda" såldes till ett riktigt fyndpris, hade jag gett upp hoppet om att kunna göra några fynd hos säljaren. Men när jag gick förbi efter en runda, och undrade om säljaren hade mer keramik, så dök ovanstående panda upp!

Nr 2 - "4 x Fanett T65"


Avslutningen på 2011 har gått i pinnstolens tecken. Högst upp på listan över fyndade stolar hamnar ändå de fyra Fanett T65 i teakfanér som hittades i höstas. Ringde på en annons som saknade bild och fick gå enbart på säljarens beskrivning när jag bestämde mig. Visade sig vara ett bra drag! Stolarna köptes tillsammans med ett bord för 400 kr. Bordet är sålt för 300 kr, så 25 kr/stol måste ses som ett av årets bästa fynd!

Nr 1 - "Golvvas ifrån Atterbergs korta serie"


Som jag förutspådde i årets första inlägg så låg golvvasen ifrån Atterbergs korta serie bra till för att knipa första platsen i år! Har inte blivit så jättemånga UE-inköp under året. Dels på grund av att fokus legat på annat håll (husrenovering/graviditet/förlossning/bebis m m), men även på grund av att samlingen så smått börjar kännas allt mer komplett. Finns givetvis mycket kvar att komplettera med, men när jag inte är beredd att betala allt för höga belopp för föremålen, är det svårt att göra några kompletteringar via Tradera m m. Ovanstående vas kostade förvisso 1000 kr, men för en så pass ovanlig golvvas känns det ändå som årets största fynd!!

2011 har, som synes, inneburit allt färre inlägg. Ska försöka bättra mig 2012, men med tanke på mängden sömn de sista veckorna, så kommer det nog dröja lite innan jag rapportera alla fynd från hösten :)

Ha det gott och tack för att ni läser och kommenterar mina inlägg!

7 kommentarer:

 1. håller med ovanstående talare om att det är fantastiska fynd. riktigt läcker, den strama rektangulära vasen där till sist.

  SvaraRadera
 2. Ja vad säger man, om inte GRATTIS till alla fynden, svårslaget måste jag säga! Golvvasen var nog vassast, men de andra grejerna i tät följd efter!

  SvaraRadera
 3. En samling verkar alltid nå en punkt där den står och väger. För min del har jag alltid hittat något nytt att samla på och det på den gamla samlingens bekostnad.
  En del saker borde jag faktiskt ha haft kvar idag.

  SvaraRadera
 4. Mycket snygga fynd, pandan är så söt! :)

  SvaraRadera
 5. Jättefin panda, första gången jag ser en sån!

  SvaraRadera