söndag 31 januari 2010

Äntligen - komplett serie från Å&H


1 ½ år. Så lång tid har det tagit mig att samla ihop de olika delarna i ovanstående serie. Trogna läsare av bloggen har också kunnat följa hur serien, formgiven av Mari Simmulson, så sakta har vuxit och kompletterats. Har länge misstänkt att jag saknade en vas i serien och mycket riktigt så var det så. Näst största vasen ovan var föremålet som saknades (märkt 43130/538M).

Har varit roligt att genom ivrigt letande på auktioner, loppisar, Tradera och Blocket kunna få satt ihop en komplett serie av något som inte längre finns att bara köpa från hyllan. Antar att det är en av de stora tjusningarna med samlandet. Att till slut kunna få se ett slutresultat - känslan av att nu är det färdigt :)

Vad säger ni - vad är bäst? Känslan av att kunna få komplettera samlingen, eller känslan av att nu är det komplett?!

5 kommentarer:

 1. Både och, det är så kul att leta också.

  SvaraRadera
 2. Jag är precis tvärtom. När det är klart blir det meningslöst. Alltså har jag en tendens att bara samla på sådant som inte kan avslutas.

  SvaraRadera
 3. Det är härligt att få en samling komplett, i alla fall när man vet hur den ska se ut i slutändan, sen beror det ju på om man har samlat något för sitt estetiska värde (då vill man kanske ha samlingen kvar) eller av andra orsaker, för att lära sig, för att dokumentera, för letandets skull etc. Spänningen och utmaningen att leta är ju
  drivkraften för samlandet, i alla fall för mig :-)

  Jag tycker om denna serie!

  SvaraRadera
 4. Bra fråga. Håller med Nusse litet grann. Vad gör man när samlingen är komplett? Säljer den?

  SvaraRadera