måndag 18 januari 2010

UpsalaEkeby på nätet...


Tänkte runda av mitt tema kring UpsalaEkeby-info genom att tipsa om några bra sidor på nätet, för den som vill fördjupa sig kring Upsala-Ekeby eller som är på jakt efter något UE-föremål. Har ju tidigare nämnt Grödinge Antik, som är det första självklara valet. Även UE-sällskapet (bild ovan lånad) erbjuder fakta och information kring UE-keramiken. Utöver dessa sidor så finns det faktiskt många sidor (främst antikaffärer) som erbjuder UE-keramik, men många av dessa har ett ganska litet och ofta ointressant utbud. Alternativt intressant utbud, men ointressanta priser...


En något okänd affär, men desto mer välkänd faktasida är Bland-annat keramik (bild lånad), som driver en affär i Kristianstad enbart inriktad på UE-keramik. Har tidigare skrivit om mina besök där, vilket jag kan varmt rekommendera ifall man möjlighet till detta. Även om man dock inte skulle ha möjlighet att besöka affären, så är sidan ett utomordentligt komplement till Grödinge Antiks stora bildbank. Paret bakom sidan har fotograferat det som de genom åren har sålt i sin butik. Finns därför ett stort utbud av bilder och fakta.


En relativt ny sida, som också enbart är inriktad på UE-keramik är Upsala-Ekeby keramik (bild ovan lånad från hemsidan). Finns mycket att välja mellan, ifall man är intresserad av att komplettera sin UE-samling, eller ifall man vill köpa sitt första UE-föremål. Simon, som driver sidan, är väldigt trevlig och service-minded, vilket gör det roligt att handla via denna sidan. Bra priser, enligt min uppfattning!!


En annan sida som säljer mycket Upsala-Ekeby-keramik är Starkeld (lånad bild), som utgår från Helsingborg. Har kanske inte ett lika stort utbud av föremål som ovanstående sida, men fina och tydliga bilder. Personen bakom sidan är även han trevlig och lätt att ha att göra med, vilket underlättar om man skall köpa något över nätet.

Finns som sagt massor av olika små sidor med försäljning av UE-föremål. Ovanstående är bara ett axplock, men i min mening några av de bästa. Har ni några andra favoriter så får ni gärna tipsa om dessa via en kommentar...

2 kommentarer:

  1. Kul med lite teman sådär, bra att veta vad som finns att läsa om man ska börja samla!

    Jag delar ut utmärkelser idag :-) och du har förtjänat en sådan för intressant innehåll i bloggen! Läs mer hos mig!

    SvaraRadera
  2. Tackar!

    Kul med en uppskattande kommentar!

    SvaraRadera